Obvestilo o zbiranju osebnih podatkov

 

UPORABA OSEBNIH PODATKOV, KI JIH OBDELUJEMO, KO IZPOLNITE PRISTOPNO IZJAVO

Upravljavec vaših osebnih podatkov je: DOLENJSKI MUZEJ NOVO MESTO, Muzejska ulica 7, 8000 Novo mesto.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov pri Dolenjskem muzeju Novo mesto je Jerneja Merva, zaposlena pri Dataofficer d.o.o., Domžale.

Namen ali več namenov za katere se osebni podatki obdelujejo: Vaše osebne podatke obdelujemo zato, da vam lahko posredujemo vabila na odprtja razstav, dogodke v muzeju, Jakčevem domu in na Bazi 20 ter na delavnice. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve.

Osebni podatki, ki jih obdelujemo so: ime in priimek, naslov in naslov elektronske pošte.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nikomur. V stik z njimi bodo prišli zgolj pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov Dolenjskega muzeja Novo mesto, v konkretnem primeru zgolj ponudnik storitev spletnega gostovanja in storitev orodja za posredovanje elektronskih novic.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani oz. do vašega preklica. Po tem času jih bo Dolenjski muzej Novo mesto, v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih pravic, trajno izbrisala.

Posameznik ima v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov naslednje pravice:

  • pravica do vpogleda in popravka,
  • pravica do blokiranja,
  • pravica do izbrisa ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov,
  • pravica do podaje ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov.

Vse vaše pravice boste najlažje uveljavili tako, da nam posredujete svojo zahtevo na:

  • DOLENJSKI MUZEJ NOVO MESTO, Muzejska ulica 7, 8000 Novo mesto ali
  • dolenjski.muzej@dolenjskimuzej.si

Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno.

V primeru če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov lahko svojo pritožbo posredujete nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov, ki je v Sloveniji Informacijski pooblaščenec. Kontakt Informacijskega pooblaščenca: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Telefon: 01 230 97 30, E-pošta: gp.ip@ip-rs.si.