Dokumentarni film NOVO MESTO GLASBE na treh poletnih regijskih festivalih

DOKUMENTARNI FILM NOVO MESTO GLASBE SE BO TO POLETJE PREDSTAVIL NA TREH POMEMBNIH REGIJSKIH FESTIVALIH

Dokumentarni film Mitje Sočiča “novo mesto glasbe”, ki je ob premieri lani oktobra vzbudil veliko zanimanje dolenjske javnosti, se bo to poletje predstavil na treh pomembnih regionalnih festivalih. Med 12. in 16. julijem ga bo moč videti na 12. Grossmannovem festivalu v Ljutomeru, konec julija ga bo ljubljanska publika lahko videla v okviru festivala Dobimo se pred Škucem, v začetku avgusta pa bo predvajan na 7. Solo Positivo Film Festivalu v Opatiji.

Dokumentarni film, ki je nastal v produkciji Dolenjskega muzeja Novo mesto in Vesnik filma, sodi v okvir istoimenskega projekta, ki je zgodovino novomeške popularne glasbe predstavil tudi v obliki razstave v Dolenjskem muzeju in publikacije, ki je to poglavje zgodovine osvetlil s širše perspektive.
S projekcijo filma na bližnjih festivalih bo novomeška popularnoglasbena zgodovina dosegla širši krog ljubiteljev glasbe in dokumentarnega glasbenega filma, kar je eden do ciljev tega projekta.  

Novo mesto glasbe se bo na 12. izdaji Grossmannovega festivala potegoval za nagrado Hrupni maček, v kategoriji za najboljši glasbeni dokumentarec.  Za nagrado se bo potegoval tudi na najpomembnejšem regijskem festivalu glasbenega filma, Solo Positivo Film Festivalu, ki se po nekaj izjemno uspešnih letih domovanja v Paklenici, letos drugič zapored odvija v Opatiji. Sočičev film je letos edini slovenski predstavnik na tem festivalu, uvrščen pa je v kategorijo Regio’n’Roll, kjer se bo za nagrado potegoval v konkurenci šestih filmskih dokumentarcev iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Hrvaške.

Z uvrstitvijo na enega najbolj priljubljenih poletnih festivalov v prestolnici, Dobimo se pred Škucem, pa bo film naposled na ogled tudi ljubljanskemu občinstvu.