Izreden obisk likovne razstave Novo mesto – mesto navdiha

Od petka, 27. 2. 2015 je v prostorih Jakčevega doma na ogled likovna razstava z naslovom Novo mesto – mesto navdiha, ki je zgolj prva v nizu razstav iz letošnjega programa  Dolenjskega muzeja, povezanih z jubilarnim letom, ko mineva 650. let od ustanovitve mesta oz. pridobitve mestnih pravic.
Strokovna komisija je izbrala šest avtorjev, ki so ustvarjalno povezani z Novim mestom. Hamo Čavrk, Nataša Mirtič, Janko Orač, Andreja Schwenner, Branko Šuster in Uroš Weinberger so tako v svojem prepoznavnem likovnem jeziku, z zanimivimi barvnimi, strukturnimi, predvsem pa sodobnimi kompozicijskimi poudarki, navdih za ustvarjena dela poiskali v bogati (kulturni) zgodovini, značilni arhitekturi, naravnih lepotah ter legi Novega mesta.   
Zbrane goste je v imenu Dolenjskega muzeja nagovorila Jasna Dokl Osolnik, likovna dela ter ustvarjalce je predstavila kustosinja Jakčevega doma Jasna Kocuvan, razstavo pa je slovesno odprl podžupan Novega mesta, gospod Boštjan Grobler. Večer sta z zanimivim glasbenim repertoarjem popestrila saksofonist Aleš Suša in kitarist Miha Koretič. Otvoritve se je udeležilo več kot 140 povabljenih gostov, kar priča o naklonjenosti domače likovne javnosti do tovrstnih kulturnih dogodkov ter na velik izraz podpore sodelujočim ustvarjalcem.

Razstava bo na ogled do 25. aprila 2015.

 

Aleš Suša in Miha Koretič

 

Jasna Kocuvan

 

Sodelujoči avtorji

 

Nataša Mirtič

 

Hamo Čavrk

 

Andreja Schwenner

 

Branko Šuster

 

Janko Orač