Jasna Dokl Osolnik, prejemnica Nagrade Mestne občine Novo mesto 2020

S ponosom sporočamo, da je Jasna Dokl Osolnik, direktorica Dolenjskega muzeja, danes prejela Nagrado Mestne občine Novo mesto 2020, za pomembnejše trajne uspehe na področju športne gimnastike ter muzejske dejavnosti.

Jasna Dokl Osolnik je prepoznavna oseba na več področjih. V mladosti je bila vrhunska gimnastičarka, z nastopi na največjih svetovnih tekmovanjih. Po zaključku športne kariere je diplomirala iz geografije in etnologije. Leta 2014 se je zaposlila kot koordinatorica in organizatorka kulturnih programov. Od leta 2015 dalje zaseda mesto direktorice muzeja. Pod vodstvom Jasne Dokl Osolnik je Dolenjski muzej v svoje delovanje vključil sodobne muzejske pristope in začel iskati močnejše povezave z drugimi institucijami. Dobro delovanje muzeja se danes kaže v kombinaciji kakovostnega strokovnega in raziskovalnega dela predanih in vrhunsko strokovno usposobljenih sodelavcev ter v iskanju vsebin, ki pritegnejo širše množice. Med drugim je bil prav Dolenjski muzej pobudnik zelo uspešnih tematskih let, ki so povečala ugled Novega mesta.

Stična točka nagrajenkine športne poti in muzejskega dela je bila v zadnjih letih razstava o olimpioniku Leonu Štuklju in trajni prevzem njegove dediščine pod okrilje Dolenjskega muzeja, kar predstavlja izjemen pomen za Novo mesto in Novomeščane.

Kolektiv Dolenjskega muzeja direktorici iskreno čestita za prejeto nagrado.