Uspešen zaključek 11. Novomeških likovnih dnevov

Z včerajšnjim dnem so se v Jakčevem domu Dolenjskega muzeja uspešno zaključili 11. Novomeški likovni dnevi na katerih so sodelovali Franc Golob, Boštjan Kavčič, Anka Krašna, Andrej Pavlič, Rudi Skočir, Branko Šuster in  Mojca Zlokarnik.

Tokratni najstarejši udeleženec Franc Golob, je kot kot izkušeni slikar popotnik ustvarjal zunaj ateljeja Jakčevega doma, pri čemer nastala dela kažejo izjemno sposobnosti neposrednega in pristnega vživetja avtorja v novo okolje. Kipar Boštjan Kavčič je letos sodeloval kot edini kipar v klasičnem smislu. Iz belokranjskega apnenca je klesal elementarno ter izrazito senzitivno podobo ali kot ji sam pravi, organizem. Rudi Skočir je ostal zvest svojemu likovnemu izrazu, kjer stopi v ospredje ženska figura, ki zavzema različne pozicije. Mojca Zlokarnik je nadaljevala s serijo del za katere so značilne barve, ki so preprosto, vendar premišljeno nanešene v intervalih vertikalnih in horizontalnih črt. Slikarka Anka Krašna je inspiracijo za nastala dela našla v figuralno okrašenih situlah starejše železne dobe oz. halštatskega obdobja, Andrej Pavlič pa je s svinčnikom ustvarjal arhetipske človeške in živalske like, perspektivično vpete v geometrijsko mrežo.
Novomeške ustvarjalce je zastopal likovni pedagog Branko Šuster, ki je navdih za tokratne glinene reliefe našel v nedavno odkritih in javnost predstavljenih srednjeveških pečnicah Novega mesta.

Odprtje razstave, kjer bodo na ogled nastala dela, bo 20. junija 2015 v Jakčevem domu.

 

Franc Golob

 

Boštjan Kavčič

 

Rudi Skočir

 

Mojca Zlokarnik

 

Anka Krašna

 

Andrej Pavlič

 

Branko Šuster

 

Kustosinja Jasna Kocuvan z avtorji