Osnove risanja portreta – delavnica ob razstavi Josip Germ (1869 – 1950)

Ob razstavi Josip Germ (1869 – 1950)
vljudno vabljeni na delavnico za odrasle

Osnove risanja portreta

pod vodstvom akademske slikarke in grafičarke Marie Karnar-Lemesheve,

v četrtek, 20. junija 2019, ob 19. uri
v Jakčev dom Dolenjskega muzeja.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Delavnica je namenjena odraslim, ki vas risanje veseli in bi se želeli naučiti osnov risanja ali izpopolniti in nadgraditi svoje znanje. Delavnica obsega spoznavanje likovne zgradbe človeškega obraza in glave in način risanja kot pri pouku na akademiji, saj omogoča oseben pristop izvajalke delavnice in sprotne korekture.
Vabljeni vsi tisti, ki imate radi umetnost, se radi umetniško izražate,  in bi se radi naučili risarskih osnov ter osnovnih pravil risanja portreta ter spoznali nove risarske tehnike.

Risarski material bo na voljo brezplačno na delavnici.
Risarsko predznanje ni potrebno.

Število mest je omejeno. Predhodne prijave na: jakcev.dom@dolenjskimuzej.si ali 07 373 11 31

O IZVAJALKI DELAVNICE
Maria Karnar-Lemesheva se je rodila v Moskvi, kjer je živela do leta 2010, ko se je preselila v Slovenijo. Diplomirala je na Fakulteti za novinarstvo Moskovske državne univerze (2001) in nato kot slikarka in grafičarka na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (2014), kjer sedaj dokončuje magistrski študij slikarstva. Študirala je tudi arhitekturo in oblikovanje na Moskovski arhitekturni akademiji.  Leta 2015 je prejela nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, leta 2018 Priznanje Bienala Slovenske grafike Otočec. Do sedaj je razstavljala na štirih samostojnih razstavah v Sloveniji ter na številnih skupinskih razstavah tako v Sloveniji kot v tujini. Živi in ustvarja v Ljubljani.