Joni Zakonjšek: Vsemirje

15. 09. 2017 – 03. 12. 2017

Predstavljamo dela slikarke Joni Zakonjšek. Pod naslovom Vsemirje so na ogled velika platna ter drobne podobe na papirju.

Izhodiščni impulz za slikanje Joni Zakonjšek izhaja iz občutljivega dojemanja življenja nasploh, predvsem življenja iz iz narave, ki mu zna prisluhnikti in v njem odkrivati skrito in včasih tudi prezrto lepoto. Slikarkina dela ne nastajajo hipno in spontano, temveč se končna podoba počasi izčiščuje (tudi več let) skozi  zgoščeno plastenje mnogih potez in prelivanja obilice barvnih tonov in njihovih podtonov.  

Joni Zakonjšek se je rodila leta 1974 v Kopru. Po opravljeni gimnaziji je dve leti preživela v Londonu in tam dokončala Foundation Course of Art na White Chapel Art School. Leta 1996 se je vpisala na ljubljansko akademijo za likovno umetnost in leta 2003 diplomirala pri profesorju Emeriku Bernardu in profesorju Marku Uršiču, specializacijo pa opravila pri Gustavu Gnamušu. Ena najvidnejših predstavnic srednje slikarske generacije, deluje od leta 2004 kot samostojna likovna ustvarjalka. Živi in dela v Beli krajini.

Razstava bo na ogled do 3. decembra 2017.